Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Η Apple στην κορυφή της αγοράς των wearables

Κυρίαρχη η Apple στα wearables - Κεντρική Εικόνα
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Strategy Analytics, η Apple έχει καταφέρει να πετύχει το 53% των πωλήσεων της αγοράς wearable συσκευών κατά το α’ τρίμηνο του έτους. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Samsung, αλλά με το μερίδιό της στις πωλήσεις να κυμαίνεται πολύ χαμηλότερα, στο 12,8%, ενώ η Fitbit έπεσε από τη δεύτερη στην τρίτη θέση με ποσοστό 12,2%.

Σύμφωνα με την Strategy Analytics, το λανσάρισμα του νέου Apple Watch αλλά και η συνεχής υποστήριξη της σειράς με νέα στοιχεία, όπως νέα bands, ήταν οι κινήσεις που έφεραν την Apple σε κυρίαρχη θέση. Από την άλλη πλευρά τη Samsung βοήθησε ιδιαίτερα το λανσάρισμα του νέου Gear S3, το οποίο χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και καινοτόμο περιβάλλον χρήσης.

Τα πράγματα αλλάζουν ελαφρώς όταν η ανάλυση γίνεται με βάση τις παραδόσεις συσκευών. Σε αυτό το επίπεδο η Apple διατηρεί την πρώτη θέση αλλά με μερίδιο 16% επί των συνολικών παραδόσεων, κατά το α’ τρίμηνο του έτους. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Xiaomi με ποσοστό 15,5% των παραδόσεων, κυρίως του Mi Band 2. Στην τρίτη θέση βρίσκεται πάλι η Fitbit με μερίδιο παραδόσεων που φτάνει στο 12,3%.

Η έκθεση της Strategy Analytics καταδεικνύει ουσιαστικά την ελάχιστη κινητικότητα της συγκεκριμένης αγοράς με τις πωλήσεις των smartwatches να κινούνται καθοδικά με εξαίρεση δύο εταιρείες: την Apple και την Samsung.

Η ομάδα του xalase

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου