Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Νέο ρεκόρ στις παγκόσμιες δαπάνες σε υποδομές cloud





Amazon και Microsoft εξακολουθούν να είναι οι δύο μεγαλύτεροι παίχτες
Σύμφωνα με στοιχεία της Synergy, το τέταρτο τρίμηνο (Q4) του 2019 οι παγκόσμιες δαπάνες σε υποδομές cloud αυξήθηκαν κατά 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αύξηση η οποία είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στη συγκεκριμένη αγορά. 
Η ανάπτυξη της Amazon συνεχίζει να αντικατοπτρίζει τη συνολική άνοδο της αγοράς, με την εταιρεία να διατηρεί το μερίδιο της, με ποσοστό 33%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Microsoft η οποία παρουσίασε μεγαλύτερη ανάπτυξη από το σύνολο της αγοράς και αύξησε κατά 3% το μερίδιό της, φτάνοντας το 18%. 
Πίσω από τους δύο επικεφαλής της αγοράς cloud ακολουθούν οι GoogleAlibaba και Tencent, που αύξησαν και αυτές τα μερίδιά τους. Και οι τρεις αυτές εταιρείες είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται κατά 50% μέσα σε ένα χρόνο. 
Τέσσερις ακόμα cloud providers (IBMSalesforceOracleRackspace) έχουν σημαντικό μερίδιο αγοράς, αλλά λόγω των εξειδικευμένων υπηρεσιών που παρέχουν έχουν χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. 


Η Synergy εκτιμά ότι τα έσοδα από υποδομές cloud ξεπέρασαν το Q4 τα 27 δισεκατομμύρια δολάρια με τα συνολικά έσοδα όλο το 2019 να αγγίζουν τα 96 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι υπηρεσίες Public IaaS και PaaS αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς και αυξήθηκαν κατά 38% το Q4. H αγορά cloud εξακολουθεί να αναπτύσσεται με αλματώδεις ρυθμούς σε όλες τις περιοχές του πλανήτη. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου