Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Μάθετε πως να εκμεταλλευτείτε όλες τις δυνατότητες της web κάμερας.

Τι άλλο μπορώ να κάνω με την web κάμερα

Σήμερα, οι περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές είναι εξοπλισμένες με κάμερες. Είναι ευρέως γνωστό ότι μας δίνουν τη δυνατότητα να τραβάμε φωτογραφίες και βίντεο. Επίσης, πολλοί χρήστες τις χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να συνομιλούν, βλέποντας ο ένας τον άλλον σε πραγματικό χρόνο. Οι κάμερες, όμως, έχουν κι άλλες δυνατότητες που σίγουρα δεν τις γνωρίζετε. Σε αυτό το άρθρο θα σας εκπλήξουμε ευχάριστα.

Διαδραστικό Gaming

Η ιδέα του εντοπισμού των κινήσεων με τη χρήση κάμερας για διαδραστικό gaming, ανακαλύφθηκε πρώτα από την Sony, όταν πρωτοπαρουσίασε το EyeToy για το Playstation 2. Αργότερα, η Microsoft έβγαλε στη κυκλοφορία το Kinect για το Xbox. Παράλληλα, όμως, σε μία άλλη μεριά του πλανήτη το διαδραστικό gaming είχε φτάσει και στις web κάμερες.

Το WebCam Mania ήταν ένα από τα πρώτα δείγματα γραφής. Είναι ένα απλό παιχνίδι, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και παρέχεται για όλες σχεδόν τις εκδόσεις των Windows.


Το CamSpace είναι ένα άλλο πρόγραμμα, που βασίζεται στην ίδια τεχνοτροπία, αλλά δεν είναι παιχνίδι. Χρησιμοποιείται, όμως, ως εργαλείο για παιχνίδια. Έχει την ικανότητα να μετατρέπει οποιοδήποτε αντικείμενο σε τηλεχειριστήριο (joystick), επιτρέποντας σας να παίζεται από μακριά σχεδόν όλα τα παιχνίδια που χρειάζονται χειρισμό κίνησης. Δυστυχώς, ενώ παλαιότερα έπαιζε σε όλους τους browsers, σήμερα λειτουργεί μόνο σε συνδυασμό με το Cody, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο για Windows. Άλλο ένα αρνητικό είναι, ότι σήμερα κοστίζει περίπου στα 5 ευρώ, ενώ μέχρι πρότινος ήταν δωρεάν.



Χειρισμός Προγραμμάτων

Η ιδέα να χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή ή το Mac μας από μακριά, με κινήσεις των χεριών, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Μπορεί η τεχνολογία να είναι στην αρχή της, αλλά είναι πολλά υποσχόμενη. Οι προγραμματιστές που έγραψαν το Flutter και συνεχίζουν την εξέλιξή του, αξίζουν συγχαρητήρια. Στο στάδιο που βρίσκεται η εφαρμογή, σας επιτρέπει να χειρίζεστε τους περισσότερους media players, όπως iTunes, Windows Media Player, Winamp, VLC, κ.ά. Παράλληλα, σας επιτρέπει τον χειρισμό του Youtube, Pandora, Grooveshark και Netfix στον Google Chrome. Και όλα αυτά δωρεάν και μόνο με την web κάμερα.




Δημιουργήστε Gifs και Avatars

Αν έχετε βαρεθεί να χρησιμοποιείτε avatar που έχουν δημιουργήσει άλλοι και θέλετε να έχετε το δικό σας, τότε με το PsykoGif μπορείτε άνετα να το δημιουργήσετε. Όπως τα περισσότερα εργαλεία που ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία, λειτουργεί μέσα από τον browser και χρησιμοποιεί flash. Είναι απλό στη χρήση του, μπορεί να πάρει μέχρι έξι καρέ και σας δίνει τη δυνατότητα να σβήνετε και να γράφετε τα καρέ όσες φορές το επιθυμείτε, μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ένα αντίστοιχο εργαλείο είναι και το WebCam Avatar. Με αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να τραβήξετε όσα καρέ θέλετε. Αυτά με τη σειρά τους συνδυάζονται σε ένα .gif αρχείο, το οποίο μπορείτε να επεξεργαστείτε καθώς το βλέπετε. Μπορείτε να προσθέσετε, να αφαιρέσετε, να μετακινήσετε τα καρέ, να αλλάξετε το χρόνο προβολής του κάθε καρέ και τις διαστάσεις του και να προσθέσετε εφέ. Και τα δύο εργαλεία είναι δωρεάν, δεν θέλουν εγγραφή και δημιουργούν έναν σύνδεσμο για να κατεβάσετε την δημιουργία σας στον υπολογιστή μόλις τελειώσετε.



Δημιουργήστε πρόσβαση στον υπολογιστή με αναγνώριση προσώπου

Με το KeyLemon δεν θα χρειαστεί να ξαναγράψετε κωδικό για να κάνετε login στα Windows ή στο Mac σας. Το μόνο που θα κάνετε είναι να στέκεστε μπροστά από την κάμερα, ώστε να "διαβάσει" το πρόσωπό σας. Αν για κάποιο λόγο η ημέρα δεν ήταν τόσο καλή και έχετε κατσουφιάσει τόσο που η κάμερα δεν σας αναγνωρίζει, μπορείτε πάντα να πληκτρολογήσετε τον κωδικό σας.

Το πρόγραμμα βγαίνει σε Basic (δωρεάν), Bronze και Gold έκδοση. Στην δωρεάν, εκτός της δυνατότητας για login μέσω αναγνώρισης προσώπου, υπάρχει και μία προσθήκη που σας δείχνει την πορεία του προσώπου σας σε κάθε login.

Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη, σε iPhone και σε συστήματα με Android για πρόσβαση στο Facebook, στο Twitter και στο Gmail.


Χρησιμοποιήστε την web κάμερα ως κάμερα παρακολούθησης

Οι εφαρμογές είναι πολλές. Μπορείτε να παρακολουθήστε τον χώρο που βρίσκεστε ή τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού. Να δείτε ποιος χτυπάει το κουδούνι ή να παρακολουθήσετε το μωρό που κοιμάται στο διπλανό δωμάτιο μέσω Skype.

To iSpy είναι ίσως ένα από τα πιο καλά προγράμματα για να μετατρέψετε την κάμερα σε πολύτιμο εργαλείο. Μπορεί να καταγράψει εικόνα και ήχο, υποστηρίζει motion detection και μπορεί να ανεβάσει τα βίντεο αυτόματα στο YouTube.



Μπόνους

Αν έχετε smartphone με κάμερα αλλά όχι web κάμερα, τότε μπορείτε να μετατρέψετε το κινητό σε web κάμερα. Αν το λειτουργικό σύστημα είναι Android, τότε κατεβάστε το SmartCam. Αν έχετε iPhone, τότε χρησιμοποιήστε το FaceTime για Mac ή το Mobiola WebCamera για Mac και Pc.

Ελπίζουμε το άρθρο να σας άρεσε. Αν έχετε να προσθέσετε κάτι, κάντε το στα σχόλια, θα βοηθήσετε εμάς και αυτούς που θα διαβάσουν την ανάρτηση.

Ευχαριστούμε πολύ.
Η ομάδα του xalase.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου