Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

5 πράγματα για την τεχνολογία που δεν ήξερες

1. Το λογότυπο του Firefox δεν είναι αλεπού!


Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι επειδή ο περιηγητής έχει ονομαστεί Firefox. τότε και το λογότυπο πρέπει να είναι και αλεπού. Στην πραγματικότητα όμως το τριχωτό πλασματάκι του λογότυπου είναι ένα κόκκινο πάντα. 

2. Το πρώτο λογότυπο της Apple δεν ήταν αυτό που σκέφτεσαι.


Το πρώτο λογότυπο της Apple δεν ήταν το μηλαράκι. Η αρχική ιδέα, έδειχνε τον Ισαάκ Νιούτον να κάθεται κάτω από ένα δέντρο με ένα μήλο έτοιμο να πέσει στο κεφάλι του. Είχε σχεδιαστεί το 1976 συνοδευόμενο με την φράση "Νιούτον...ένα μυαλό που ταξίδευε σε περίεργες θάλασσες σκέψης...μόνος".

3. Η Google νοικιάζει κατσίκες. Και για καλό λόγο!


Αντί να κουρεύει το γκαζόν των γραφείων της με μηχανήματα, η εταιρία έχει αποφασίσει να νοικιάζει κατσίκες που τρώνε το γκαζόν στα κεντρικά της γραφεία. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγει την μόλυνση του περιβάλοντος, διατηρεί την ησυχία που παρέχουν τα ζωάκια αντι των μηχανημάτων και η συντήρηση του γκαζόν της έρχεται πολύ φθηνότερα.

4. Το όνομα ρομπότ έχει "σκοτεινή" προέλευση.


Η λέξη ρομπότ προέρχεται από την Τσέχικη λέξη "robota", που μεταφράζεται σε εξαναγκασμένη εργασία ή δουλεία. Η λέξη χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά το 1920 για ένα φανταστικό ανθρωποειδές σε ένα θεατρικό έργο.

5. Το πρώτο βίντεο VCR είχε το μέγεθος ενός πιάνου!


Όταν δημιουργήθηκε το πρώτο βίντεο αναπαραγωγής ταινιών από την Ampex το 1956 σίγουρα δεν χωρούσε στο σαλόνι του σπιτιού. Με κόστος 50.000 δολάρια μέγεθος όσο ένα πιάνο, μόνο τα τηλεοπτίκα δίκτυα μπορούσαν να το αγοράσουν.

Μείνετε συντονισμένοι, θα ακολουθήσουν κι άλλα πράγματα που θα σας "ψαρώσουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου