Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Το «Βig Brother» της διαφήμισης είναι εδώ και μας παρακολουθεί (ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)





Μια τεράστια γιγαντοοθόνη εγκατεστημένη στο Picadilly Circus, την λεγόμενη Πλατεία Πικαντίλι του Λονδίνου - το ευρωπαϊκό αντίστοιχο της Times Square στη Νέα Υόρκη- θα παρακολουθεί τα αυτοκίνητα και τους πεζούς, προκειμένου να προβάλλει περισσότερες «στοχευμένες» διαφημίσεις στο κοινό της. 

Η τεράστια οθόνη, 790 τετραγωνικών μέτρων (περίπου όσο τρία γήπεδα τένις) μπορεί να παράξει 281 τρισεκατομμύρια διαφορετικά χρώματα από 11 εκατομμύρια pixels.  Η LandSecurities, η κτηματομεσιτική εταιρεία στην οποία ανήκει ο χώρος όπου είναι εγκατεστημένη η γιγαντοοθόνη, διαθέτει «υψηλής τεχνολογίας μικροκάμερες» που  «αναγνωρίζουν» την ταυτότητα των πεζών, επιτρέποντας έτσι οι διαφημίσεις της να στοχεύουν καλύτερα σε αυτούς που παρακολουθούν τη νέα ενιαία, τεράστια και καμπυλοειδή οθόνη.



Το προηγμένο αυτό σύστημα αναγνωρίζει ουσιαστικά τους περαστικούς και ανάλογα με το φύλο, την ηλικία ακόμη και την διάθεσή τους, προβάλλει προσωποποιημένες διαφημίσεις. Επιπλέον, οι κάμερες  αναγνωρίζουν εκτός από πρόσωπα και μάρκες αυτοκινήτων, ώστε να μπορούν να προβάλουν αναλόγως  προσωποποιημένες διαφημίσεις στους οδηγούς και τους επιβάτες των οχημάτων που κινούνται στην πλατεία.
 

Το σύστημα επίσης, παρέχει σε όσους βρίσκονται στην πλατεία και δωρεάν ασύρματη σύνδεση με το Internet (Wi-Fi) με τους ειδικούς της τεχνολογίας όμως να επισημαίνουν, ότι όποιος κάνει χρήση αυτής της υπηρεσίας στην ουσία θα δίνει την ευκαιρία στους διαχειριστές του συστήματος να γνωρίζουν τι έκανε όσο ήταν online. Ετσι, το σύστημα θα μπορεί να προβάλλει και προσωποποιημένες διαφημίσεις στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πλατεία βάσει της online… συμπεριφοράς τους.
 

Τι γίνεται όμως με τα προσωπικά δεδομένα; Η εταιρεία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail διαβεβαιώνει ότι δε συλλέγει κανένα προσωπικό δεδομένο και ότι οι Λονδρέζοι είναι ασφαλείς. Όμως, ανεξάρτητα αυτού, η βιομηχανία του μάρκετινγκ η οποία κάνει άλματα στον τομέα της τεχνολογίας, εγείρει θέματα ηθικής τάξεως...


Το xalase.gr συμβουλεύει: Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουμε αντίστοιχη γιγαντοοθόνη που θα αναγνωρίζει την «ταυτότητά» μας, είναι σημαντικό όμως να ξέρουμε για τη διαδικτυακή προστασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς ό, τι γράφουμε, δημοσιεύουμε και «μοιραζόμαστε» μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τρίτους. Είναι σημαντικό οι χρήστες του διαδικτύου να εκπαιδευτούν σχετικά με την ορθή χρήση των social media, αφού σχετίζονται άμεσα με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας.

Πηγή φωτογραφιών: Daily Mail

Διαβάστε επίσης:  Παιδιά και Διαδίκτυο. Όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου