Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ταξίδι στο ηλιακό σύστημα με... Google Maps


Tο δημοφιλέστατο Google Maps χρειάστηκε λιγότερο από μία δεκαετία για να μεταμορφωθεί από απλό... μέσο ικανοποίησης περιέργειας στο Web, σε αναντικατάστατο εργαλείο στα κινητά όλων μας. Η αμερικανική εταιρεία κάνει αυτές τις ημέρες το επόμενο βήμα, αφήνοντας πίσω τη Γη ώστε να ξεναγήσει το παγκόσμιο κοινό σε άλλους πλανήτες!



Πολλά από τα δεδομένα που συνέλεξε ο ιστορικός δορυφόρος Cassini -o οποίος ολοκλήρωσε στον Κρόνο το συναρπαστικό του ταξίδι από το 1997 στα μέσα του Σεπτέμβρη που πέρασε- η NASA τα μοιράστηκε με την Google ώστε η δεύτερη να συνθέσει βάσει αυτών εικονικούς προορισμούς στο πλανητικό μας σύστημα. 


Οι σχεδόν 500.000 φωτογραφίες που έστειλε πίσω στη Γη ο Cassini την τελευταία εικοσαετία ήταν αρκετές ώστε να απεικονιστεί επαρκώς η επιφάνεια πλανητών, όπως η Αφροδίτη, ο Άρης και ο Πλούτωνας αλλά και δορυφόρων όπως το δικό μας φεγγάρι, η Ευρώπη, η Ρέα και ο Γανυμήδης. 

Ευδιάκριτα είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και η μορφολογία του καθενός, από τους κρατήρες, τα όρη και τις κοιλάδες μέχρι τις λίμνες από μεθάνιο και τις αχανείς παγωμένες εκτάσεις όπου ο Cassini έψαχνε για ίχνη ζωής.

Για όλα τα παραπάνω δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα της Google με έναν Web browser και να επιλέξετε ανάμεσα στους 12 προορισμούς που προσφέρονται.

Επόμενος σταθμός: προορισμοί πέρα από το ηλιακό μας σύστημα!

Η ομάδα του xalase

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου