Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Ταχύτερη φόρτωση ιστοσελίδων και υποστήριξη εικόνων APNG στον Chrome 59

Νέος Google Chrome 59 με 30 βελτιώσεις ασφαλείας
Η έκδοση 59 του Google Chrome είναι ήδη διαθέσιμη για Windows, MacOS, Linux και Android, ενώ περιλαμβάνει δεκάδες διορθώσεις bugs και κενών ασφαλείας, υποσχόμενη επίσης σημαντικές βελτιώσεις στην ταχύτητα.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει η αναβαθμισμένη μηχανή JavaScript του browser, που όχι μόνο επιτρέπει την ταχύτερη φόρτωση ιστοσελίδων, αλλά συμβάλει και στον περιορισμό της κατανάλωσης πόρων συστήματος.

Σύμφωνα με τη Google οι βελτιστοποιήσεις στον Chrome μπορούν να επιφέρουν επιτάχυνση του browsing κατά 10-20%, ανάλογα με την ιστοσελίδα, σε σχέση με τις εκδόσεις του browser που κυκλοφόρησαν πριν από περίπου ένα χρόνο.

Τέλος, στην έκδοση 59 εισήχθη η υποστήριξη για το πρότυπο κινούμενης εικόνας APNG (Animated PNG). Αυτό είναι παρόμοιο με το γνωστό GIF, όμως επιτρέπει τη χρήση ποιοτικότερων 24-bit εικόνων. Το APNG υποστηρίζεται ήδη από τον Mozilla Firefox, ενώ το χρησιμοποιεί και η Apple στο iMessage για iOS 10.

Αν δεν λάβατε ακόμα την σχετική ενημέρωση, κάντε λίγη ακόμα υπομονή, αφού ο Chrome 59 θα φτάσει στη συσκευή σας μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Η ομάδα του xalase

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου