Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

WifiPlug: Χειρισμός συσκευών μέσω wifi

wifiplug1
Σίγουρα θα θέλετε να ανοίγουν οι συσκευές σας και να κλείνουν όποτε το ορίζετε εσείς. Για παράδειγμα, το πρωί η καφετιέρα και το βράδυ το πορτατίφ όταν θα φεύγετε από την πολυθρόνα, αφού τελειώσατε το διάβασμα του βιβλίου σας. Ή ακόμη να γνωρίζετε στο κινητό την κατανάλωση μιας συσκευής ή πότε τελείωσε το πλυντήριο.


Το WifiPlug είναι από τα μικρότερα ασύρματα smart socket της αγοράς. Μπορεί να χειριστείτε τις συσκευές σας εντός και εκτός σπιτιού και επίσης έχει ενσωματωμένο μετρητή ενέργειας, άρα μπορείτε να ξέρετε ακριβώς την κατανάλωση ενέργειας. Αν μειωθεί για παράδειγμα η κατανάλωση ενέργειας στο πλυντήριο απλά αυτό σημαίνει ότι τελείωσε.

Το θετικό επίσης είναι ότι συνδέεται σε πάρα πολλές υπηρεσίες μέσω του ifttt.com δίνοντάς του ακόμα περισσότερο value for money. Η τιμή του από το site τους είναι στις £55.00 για 1. 

Αν και ακριβό είναι από τις λίγες περιπτώσεις smart socket και energy meter στην αγορά, που δεν χρησιμοποιούν τεχνολογία z-wave και άρα δεν χρειάζεται hub, απλά το smartphone σας. Το wifiplug είναι από τα “συστατικά” για ένα smart home.

Η ομάδα του xalase

2 σχόλια: